آشنایی با سرویس خطوط VOIP  مخابرات

قبل از پرداختن به سرویس VOIP مخابرات مختصری به انواع خطوط تلفن مخابرات و خدمات VOIP می پردازیم. مخابرات دو نوع خط تلفن دارد. خط تلفن آنالوگ شهری  PSTN یا Public Switched Telephone Network.  شبکه مداری که برای انتقال اطلاعات صوتی و ارتباطات به شبکه، سوییچ، زیرساخت های فیزیکی و سرمایه هنگفتی نیاز دارد. شبکه آنالوگ شهری برای ارتباطات تلفنی راه دور که بتواند 2 تماس تلفنی را به یکدیگر متصل کند برای سال ها کافی بود.

تا زمانی که افزایش مشترکین و گسترش نیازهای ما از ارتباطات از یک طرف و شکل جدید مشاغل وصرفه جویی درهزینه ها و…از طرف دیگر، باعث شد به دنبال انواع پیشرفته تری از ارتباطات تلفنی منسجم باشیم. تا حدود دو دهه پیش که خطوط تلفن دیجیتال یا همان سرویس VOIP مخابرات معرفی شدند. خط تلفن مبتنی بر شبکه با نام های سیپ ترانک، سیپ لاین یا ویپ لاین شناخته می شود. سیستمی که در آن صدا به سرعت تبدیل به داده ی دیجیتالی شده و از طریق شبکه و با سرعت باورنکردنی ایی به مخاطب منتقل می شود. در حالی که خبری از تجهیزات فیزیکی مانند سیم های مسی و سوییچ ها وزیرساخت های هزینه بر نیست و سرمایه هنگفتی هم برای راه اندازی آن نیاز ندارید.

سرویس خطوط VOIP مخابرات

سرویس VOIP مخابرات به سرعت جای خودش را در ارتباطات نوین تلفنی باز کرد و همه گیر شد. تا جایی که PSTN امروز نفس های آخر خود را در صنعت مخابرات می کشد. بطور کلی انواع خطوط مخابراتی شامل آنالوگ یا PSTN، خطوط 1E، خطوط ISDN و خطوط تلفن مبتنی بر شبکه هستند. خطوط سرویس VOIP مخابرات در حالت های مختلفی ارائه می شود که هر کدام مزیت های مختلفی دارند. بطور مثال خط های TEL30 و E1 را مخابرات به عنوان سرویس VOIPمخابرات ارائه می دهد. در این مقاله به آشنایی با سرویس خطوط VOIP مخابرات می پردازیم.

درباره سرویس VOIP مخابرات بیشتر بدانید

با رشد ارتباطات و تغییر نیازها و انتظارات ما از ارتباطات تلفنی، مخابرات هم به سمت SIP TRUNK رفت تا به کیفیت بیشتر و سرعت بالاتری از ارتباطات دست پیدا کند. خط تلفن مجازی مخابرات که بین مرکز تلفن شما و مخابرات ارتباط برقرار می کند. SIP، Session Initiation Protocol، یکی از مهم ترین پروتکل های سرویس VOIP مخابرات است. درواقع SIP یک پروتکل  سرویس  VOIPمخابرات است که سیستم تلفن ویپ را فعال می کند و تماس ها یا جلسات صوتی و تصویری را چه در قالب یک تماس معمولی دو طرفه و چه در قالب کنفرانس های چند نفره و بر بستر شبکه ممکن می سازد. با این روش کاربران این امکان را پیدا کردند که از طریق سرویس VOIP مخابرات چندین تماس را بصورت همزمان و بر بستر شبکه برقرار کنند.

سرویسVOIP مخابرات با انعطاف پذیری بالا، کیفیت بالای ارتباطات را در کنارتعداد زیادی از قابلیت های کاربردی و همراه با کاهش هزینه ها برای کاربران ممکن کرد. در واقع SIP TRUNK بر روی مرکز تلفن تحت شبکه یا سرویس VOIP مخابرات راه اندازی می شود و امکانات متعددی را به ارتباطات تلفنی اضافه می کند. مخابرات خطوط سیپ را به سه شکل SIP TRUNK، TEL 30، SIP PHON ارائه می دهد. SIP PHONE به نوعی همان خط ثابت آنالوگ است که ارتباطات را تحت شبکه ممکن می سازد و از طریق فیبر نوری در اختیار کاربر قرار می گیرد.

TEL30 هم از پروتکل سیپ استفاده می کند و با 30کانال تماس همزمان و سرشماره ثابت در اختیار مشترکین قرار می گیرد. این خطوط به صورت دو طرفه هستند و قابلیت هایی مانند اختصاص شماره داخلی و یا نمایش شماره تلفن داخلی در تماس های مستقیم را ندارند. امکاناتی که سرویس VOIP مخابرات و سیپ ترانک برای کاربران فراهم می کند.

نکات مهم درباره SIP TRUNK و نحوه راه اندازی آن

سیپ ترانک ارتباطات تلفنی را در سازمان شما به شکل باور نکردنی ایی ارتقاء خواهد داد. در نتیجه همزمان با کاهش هزینه های سازمانی ناشی از پیوستن به سرویسVOIPمخابرات، سطح بالاتری از خدمات ، بازاریابی و فروش را تجربه خواهید کرد. بنابراین برای هر مجموعه ای ضروری است که در اولین فرصت به فکر استفاده از SIP TRUK باشد.

از مزیت های خوب استفاده خطوط SIP TRUNK می شود به سخت افزار کمتر، امکان جابجایی دفاتر کار بدون تغییر در شماره تلفن. عدم نیاز به پرداخت سالیانه آبونمان، عدم نیاز به پرداخت هزینه های نگهداری از خطوط. کیفیت بالای ارتباطات، هزینه پایین مکالمات. سر شماره انتخابی و کانال های صوتی متعدد با یک سرشماره. برخورداری از قابلیت های بی شمار سرویس VOIP مخابرات و در نهایت پوشش کمبود خط تلفن جدید در مراکز مخابراتی اشاره کرد.

برای راه اندازی سیپ ترانک یا در واقع پیکربندی آن باید به نوع خطوط تلفنی که درحال حاضر استفاده می کنید توجه کنید. اگر از مرکز تلفن تحت شبکه مبتنی بر استریسک استفاده می کنید به مودم G.SHDSL.bis و یک سیستم تلفن تحت شبکه، سرویسVOIP احتیاج دارید. در صورتی که به PSTN یا زوج سیم مسی  مجهز هستید و قرار است از همین سیستم استفاده کنید. برای راه اندازی  به یک مودم DSL نیاز دارید. از فیبر نوری استفاده می کنید، در نتیجه به یک مودم فیبر نوری احتیاج دارید.

خطوط ویپ مخابرات

برای شرایطی که  از مراکز تلفن نرم افزاری استفاده می شود، شرکت ارائه دهنده SIP TRUNK مودم را بر روی دستگاه سانترال شما راه اندازی می کند. در صورتی که از مرکز تلفن آنالوگ استفاده می شود، برای راه اندازی به گیت وی یا مبدل خطوط IP نیاز است. مخابرات خطوط سیپ ترانک را به صورت زوج سیم یا فیبر نوری که به دوصورت FTTH و فیبر نوری است به کاربران ارائه می دهد.

نحوه کارکرد SIP TRUNK

سیپ ترانک صوت یا تصویر دریافتی از تماس ها را به بسته های داده تبدیل می کند و از طریق شبکه آن را جابه جا می کند. سیپ فرمت مورد استفاده در تلفن IP است که امکان تماس صوتی، تماس تلفنی یا کنفرانس چند نفری و تماس های ویدیویی را فراهم می کند. در سیب ترانک همانطور که گفتیم خبری از زیر ساخت فیزیکی هزینه بر نیست و در واقع زیر ساخت های مجازی جای گزین آن می شود. برای راه اندازی و تنظیمات سیپ ترانک به اتصال اینترنت، PBX سازگار با SIP یا آداپتر صوتی و یا IP PBX VOIP احتیاج دارید. در نهایت به یک تلفن تحت شبکه برای برقراری ارتباط احتیاج دارید. حالا با خیال راحت از مزایای بی شمار سرویس VOIP مخابرات در ارتباطات خود بهره بگیرید و مجموعه خود را از لحاظ کیفیت خدمات، افزایش فروش، رضایت مشتری، ارتباطات پیشرفته، هزینه های سازمانی و…متحول کنید.

مراحل راه اندازی SIP TRUNK مخابرات

برای استفاده از قابلیت های بی نظیر سرویس VOIP مخابرات و نصب و راه اندازی سیپ ترانک مخابرات مراحل زیر را طی کنید.

زوج سیم دریافتی از مخابرات را توسط یک کانکتور به مودم G.SHDSL.biz وصل کنید. چراغ  DSL باید روشن شود. در این مرحله اگر چراغ DSL روشن نشد.  یا در حالت چشمک زن قرار گرفت. نشان دهنده این است که ارتباط پسیو با مخابرات درست برقرار نشده. در این حالت با واحد پشتیبانی مخابرات تماس بگیرید تا مشکل را برطرف کنند. هنگام خرید، مخابرات همراه با سرویس سیپ ترانک سه آی پی برای سرور، گیت وی و SBC به شما می دهد. شما باید برای تنظیمات IP ابتدا اطلاعات SBC و WAN را که مخابرات به شما داده در قسمت تنظیمات سرور وارد کنید. همچنین شما برای نصب و راه اندازی سرویس سیپ ترانک مخابرات بر روی سرور ویپ، نیاز به دو عدد کارت شبکه فیزیکی یا مجازی دارید.

با داشتن آی پی ها و بعد از پیکربندی کارت شبکه سرور باید ارتباط ترانک با SBC مخابرات را برقرار کنید. حالا برای اینکه مطمئن باشید تا اینجا ارتباط درست برقرار شده به وضعیت ترانک دقت کنید. در صورتی که همه چیز درست انجام شده وضعیت ترانک باید ldle شده باشد. به عنوان آخرین مرحله نصب و راه اندازی سیپ ترانک مخابرات و برای اتمام کار در مرحله نهایی تنظیمات روتینگ های ورودی و خروجی در سرور الستیکس را انجام دهید. اگر همه مراحل درست انجام شده باشد شما می توانید از خط استفاده کنید و ارتباطات تلفنی خود را با کیفیت و قابلیت های جدید حاصل از اتصال به سرویس VOIP مخابرات برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *